FULLES VERDES, GLORIOSES!


Avui passava per la Boqueria i he anat a veure quines verdures de temporada han portat els pagesos de la placeta a l’aire lliure. He trobat uns manats de fulles de nap tendres que desprenien aquella olor picant dels nap frescos... ummmm!

M’han explicat una manera nova de cuinar aquestes fulles de naps: com sempre, cal escaldar-les prèviament amb aigua i sal. Es prepara un sofregit de ceba i all, amb sal i pebre vermell. Quan la ceba ja és ben cuita, s’hi tira l’arròs i es cobreix d’aigua bona. Un pessic més de sal i es deixa bullir 10 minuts a foc mig i mitja tapa. Afegir les fulles escaldades i tallades, tapar i deixar-ho coure uns minuts xup-xup, fins que l’arròs sigui cuit.

La meva versió

És clar que aquesta recepta és per arròs blanc, però fer la versió amb arròs integral és ben fàcil: només cal tenir l’arròs integral cuit prèviament i afegir-lo quan el sofregit és a punt, amb un rajolí d’aigua o brou per a que quedi ben impregnat.
Hi faria un altre canvi: com que les fulles verdes es tornen color caqui en coure-les tapades, les afegiria al final, donant-hi tres voltes per escalfar-les i barrejar-les amb l’arròs.

Tocs finals

Servir-ho amanit amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra premsat en fred.
Per qui tingui fred: afegir unes gotes de gingebre i de salsa de soja.
Per qui tingui dolor: substituir el pebre vermell per cúrcuma.

De moment tot són paraules... jo encara no l’he cuinada aquesta recepta.

Ja em direu com us ha quedat!